EQUIP

OLGA ARDERIU RIPOLL

Sòcia fundadora d’MDAT Advocats, és advocada dedicada única i exclusivament al Dret Penal des del 1998. En l’actualitat és Vocal electiva de la Junta d’Alter Mutua; professora associada del Grau de Criminologia de la Universitat Pompeu Fabra i professora associada del Máster d’Advocacia de la Universitat de Barcelona.

Va ser Diputada de la Junta de Govern del Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (2017-2020) i Vicepresidenta de la Secció de Dret Penal de la Comissió de Cultura del I.C.A.B. (2008- 2017). És “Máster en Abogacía” per l’Institut Superior de Dret i Economia de Barcelona (1997-1998) i el 1997 va obtenir una beca de col·laboració per a dur a terme treballs d’investigació al Departament de Dret Penal de la Universitat Pompeu Fabra.

Ha estat professora titular de Dret Penal de l’Escola de Pràctica Jurídica de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (2008-2017) i del seu Màster de Dret Penal. Va ser ponent al Congrés Internacional de Dones Advocades (2008). Ha impartit classes i conferències a diferents cursos i cicles especialitzats, tant de Dret Penal material com de Dret Processal, organitzats en diferents entitats i organitzacions empresarials i socials. Des de l’any 2003 coordina i presenta cursos i actes organitzats per la Secció de Dret Penal i la Comissió de Dones Advocades del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Ha estat professora convidada del Màster Universitari oficial en Psicopatologia Legal, Forense i Criminològica de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i és Autora del Curs de Violència de Gènere on-line 2011 organitzat per l’I.C.A.B. i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Com a advocada penalista, és autora d’articles publicats a la premsa especialitzada i col·labora habitualment amb mitjans de comunicació d’àmbit autonòmic i estatal.

RAIMON TOMÀS VINARDELL

Advocat associat de MDA Advocats. Llicenciat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, té el postgrau d’especialització en Dret Penal i Administratiu de l’Escola de Pràctica Jurídica del I.C.A.B. Després del seu pas pels Bufets “ Pareja& Associats, Advocats” i ” Cuch i Aguilera, Advocats” col·labora professionalment amb MDA Advocats des del mes de setembre de 2012.

Com advocat criminal, és autor de diversos articles publicats en camps especialitzats i ofereix assessorament penal a diferents entitats i associacions empresarials. També ha participat com a ponent en diferents cursos i sessions organitzats per entitats professionals i corporacions, així com ha col·laborat com a professor adjunt en el grau en Criminologia de la Universitat Pompeu Fabra.

IGNASI MARTÍNEZ DE DALMASES

Fundador de MDA Advocats, és avui Business development associate de el bufet i expert en Habilitats comunicatives. Màster d’Especialització en Dret Penal (UB-UPF 1998-2000) i titular del bufet especialitzat en Dret Penal “Martínez de Dalmases, Advocats” (2000- 2007), va ser Diputat de la Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi d ‘Advocats de Barcelona (2005- 2007), vocal de la Junta Directiva d’Alter Mútua Advocats (2004-2012) i membre de Consell d’Administració de IurisTel, SA (2004-2006).

Va cursar estudis de doctorat (2000- 2002) en el Departament de Dret Penal i Ciències Penals de la Universitat de Barcelona, amb el qual va col·laborar com a professor ajudant. Soci fundador de la Societat Catalana de Victimologia (2004), va ser President de Tribunal de les Proves per a l’Accés Professional de l’Escola de Pràctica Jurídica de Barcelona (2006), va venir a realitzar conferències i participant en taules rodones i cursos especialitzats, particularment de dret Penal Econòmic o d’Empresa, organitzats en col·legis d’advocats i altres entitats com federacions o associacions d’empreses i cambres de comerç. Amén de col·laborar amb el Departament de Ciències del Treball de la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona com a professor convidat de Dret Penal (des de 2009), és professor del Màster de Dret Penal de l’I.C.A.B. per a l’assignatura de Responsabilitat penal de l’Empresa i Compliance programs i professor convidat per la UPF en el seu Màster d’accés a la professió.

En la seva condició d’advocat penalista, és autor d’articles publicats en premsa especialitzada, com la revista Economist & Jurist, i va intervenir en els “Esmorzars legals” del suplement Legal i Fiscal de la Gaseta dels Negocis, entre d’altres col·laboracions amb mitjans de comunicació d’àmbit autonòmic i estatal.

SERGI SANCHEZ FíGULS

Advocat de MDAT Advocats. Graduat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, Màster d’Accés a l’Advocacia per la Universitat Pompeu Fabra – Barcelona School of Management i Màster en Dret Penal i Ciències Penals per la Universitat de Barcelona i Universitat Pompeu Fabra, és advocat de MDAT Advocats des de setembre de 2018.

En la seva condició d’advocat especialitzat en Dret Penal, és autor de diversos articles publicats en àmbits especialitzats, com en la revista jurídica especialitzada en Dret penal “La Ley Penal”.

BEATRIZ MAYOL MÁRQUEZ

Advocada. Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, ​​va cursar estudis de Doctorat en Dret Penal i Ciències penals a la mateixa universitat, obtenint una beca de col·laboració al Departament de Dret Penal de la Facultat de Dret (1996- 1997) i una beca d’investigació FPI de la Generalitat de Catalunya (1998). Li va ser atorgat el títol de suficiència investigadora (1997- 1999) i va realitzar la tesina “L’omissió del deure de socors agreujada de l’article 195.3 de el Codi penal” (1999), havent-se publicat els seus articles en diverses revistes especialitzades.

Va ser professora de Dret Penal des del 1997 fins 2005 a la Facultat de Dret de la UB i va impartir l’assignatura “Aplicació policial de el Dret penal i processal” a l’Escola de Policia de Catalunya (2003- 2004). Titulada amb l’especialització en Violència de gènere i Jurisdicció Penal de menors pel Consell d’Il·lustres Col·legis de l’Advocacia de Catalunya, va assessorar i va exercir com a advocada a “Martínez de Dalmases, Advocats” de 2004 a 2006. Va realitzar el Màster en mediació professional a la Universitat Pompeu Fabra (2016). Des de la seva fundació col·labora professionalment amb MDA Advocats.

JUAN BELTRÁN MOYANO

Advocat. Llicenciat en Dret per la U.N.E.D. Llicenciat en Economia per la Universitat de Barcelona. Màster en advocacia penal per l’I.C.A.B. (2017). Diplomat en pràctica jurídica en dret penal per l’I.C.A.B. (2013). Màster en tributació i assessoria fiscal (1999). Especialitzat en Dret Penal i Tributari. És soci fundador de Juan Beltran Advocats.

En la seva condició d’advocat, porta assessorant i defensant particulars, empreses i institucions en l’àmbit penal i tributari des de 1999, combinant l’exercici del dret amb la formació continuada. És autor de diversos articles legals en espais especialitzats. Des de 2020 col·labora professionalment amb MDAT Advocats.