EQUIP

OLGA ARDERIU RIPOLL

Sòcia fundadora d’MDA Advocats, és advocada dedicada única i exclusivament al Dret Penal des del 1998. Diputada de la Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, en l’actualitat, va ser Vicepresidenta de la Secció de Dret Penal de la Comissió de Cultura de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (2008-2017), és “Máster en Abogacía” per l’Institut Superior de Dret i Economia de Barcelona (1997-1998) i va obtenir el 1997 una beca de col·laboració per a dur a terme treballs d’investigació al Departament de Dret Penal de la Universitat Pompeu Fabra.

Professora associada del Grau de Criminologia de la Universitat Pompeu Fabra, professora associada del Máster d’Advocacia de la Universitat de Barcelona. Ha estat professora titular de Dret Penal de l’Escola de Pràctica Jurídica de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (2008-2017) i del seu Màster de Dret Penal, va ser ponent al Congrés Internacional de Dones Advocades (2008). Ha impartit classes i conferències a diferents cursos i cicles especialitzats, tant de Dret Penal material com de Dret Processal, organitzats en seu col·legial i a d’altres entitats i organitzacions empresarials i socials. Des de l’any 2003 coordina i presenta cursos i actes organitzats per la Secció de Dret Penal i la Comissió de Dones Advocades del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Professora convidada del Màster Universitari oficial en Psicopatologia Legal, Forense i Criminològica de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), és Autora del Curs de Violència de Gènere on-line 2011 organitzat per l’I.C.A.B. i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Com a advocada penalista, és autora d’articles publicats a la premsa especialitzada i col·labora habitualment amb mitjans de comunicació d’àmbit autonòmic i estatal.

IGNASI MARTÍNEZ DE DALMASES

Fundador d'MDA Advocats, és Advocat Of Counsel del despatx. Màster d' Especialització i Dret Penal (UB-UPF 1998-2000). Titular del bufet especialitzat en Dret Penal “Martínez de Dalmases, Advocats” (2000- 2007), ha estat Diputat de la Junta de govern de l'Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (2005- 2007), vocal de la Junta Directiva de la Mútua de Previsió Social dels Advocats de Catalunya i membre del Consell d'Administració de Iuristel, S.A. (2004- 2006). Actualment és vocal de la Junta Directiva d'Alter Mutua de Abogados (2012).

Ha cursat estudis de Doctorat (2000-2002) al Departament de Dret Penal i Ciències Penals de la Universitat de Barcelona, amb el què ha col·laborat com a professor ajudant. Soci fundador de la Societat Catalana de Victimologia (2004), ha participat com a professor de Dret Penal Espanyol a la Universitat de Lyon (França) dins el marc del programa DUDE (2002). President de Tribunal de les Proves per a l'Accés Professional de l'Escola de Pràctica Jurídica de Barcelona (2006), ha estat impartint conferències i participant a taules rodones i cursos especialitzats, particularment de Dret Penal Econòmic o d'Emnpresa, organitzats a Col·legis d'Advocats i altres entitats com ara Federacions o Associacions d'empreses i Cambres de Comerç. A més de col·laborar amb el Deàrtament de Ciències del Treball de la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona com a professor convidat de Dret Penal (des del 2009), es professor del Màster de Dret Penal de l'I.C.A.B i professor convidat a la UPF pel Departament de Dret Penal.

Com a advocat penalista, és autor d'articles publicats a la premsa especialitzada, com ara la revista Economist & Jurist, i ha intervingut als “Desayunos legales” del suplement Legal i Fiscal de la Gaceta de los Negocios, entre d'altres col·laboracions amb mitjans de comunicació d'àmbit autonòmic i estatal.

RAIMON TOMÀS VINARDELL

Advocat associat de MDA Advocats. Llicenciat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, té el postgrau d’especialització en Dret Penal i Administratiu de l’Escola de Pràctica Jurídica del I.C.A.B. Després del seu pas pels Bufets “ Pareja& Associats, Advocats” i ” Cuch i Aguilera, Advocats” col·labora professionalment amb MDA Advocats des del mes de setembre de 2012.

En la seva condició d’advocat penalista, és autor de diversos articles publicats en àmbits especialitzats i presta assessorament en matèria penal a diferents entitats i associacions empresarials. A més, és membre de la Junta Directiva de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates.

CRISTINA RODRÍGUEZ ORRIOLS

Advocada fundadora de LEXARTIS el 2006, marca integrada a MDA Advocats des de 2015. Llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu i Fabra. Ha impartit classes i conferències a diferents màsters, cursos i cicles especialitzats, tant de Dret Penal material com de Dret Processal, organitzats en seu col·legial així com altres entitats, sent actualment Coordinadora del Màster de Dret Penal del I.C A.B.

MARTA LÓPEZ VALENZUELA

Advocada de LEXARTIS, marca integrada a MDA Advocats des 2015. Graduada en Dret per la Universitat de Barcelona, ​​on també ha realitzat el Curs d’extensió universitària sobre pràctica penal i policial amb testimonis. Té el Màster d’accés a l’advocacia amb especialització en Dret Penal de la Universitat de Barcelona amb col·laboració de l’I.C.A.B., i ha cursat especialització en Dret Penitenciari els anys 2016 i 2017 (I.C.A.B.).

BEATRIZ MAYOL MÁRQUEZ

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, va cursar estudis de Doctorat en Dret Penal i Ciències penals a aquesta mateixa universitat, on va obtenir una beca de col·laboració al Departament de Dret Penal de la Facultat de Dret (1996- 1997) i una beca d’investigació FPI de la Generalitat de Catalunya (1998). Li va ser atorgat el títol de suficiència investigadora (1997- 1999) i va realitzar la tesina “L’omissió del deure de socors agreujada de l’article 195.3 del Codi penal” (1999), havent estat publicats els seus articles a diferents revistes especialitzades.

Va ser professora de Dret Penal des del 1997 fins 2005 a la Facultat de Dret de la UB i va impartir l’assignatura “Aplicació policial del Dret penal i processal” a l’Escola de Policia de Catalunya (2003- 2004). Titulada amb l’especialització en Violència de gènere i Jurisdicció Penal de menors pel Consell d’Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya, va assessorar i va exercir com a advocada a “Martínez de Dalmases, Advocats” de 2004 a 2006. Va realitzar el Màster en mediació professional a la Universitat Pompeu Fabra (2016). Des de la seva fundació col·labora professionalment amb MDA Advocats.